Lokacija

Hill Hotel se nalazi u Jagodini, gradu u centralnoj Srbiji i srednjem Pomoravlju, na oko 135 km južno od beogradskog aerodroma i 100 km severno od aerodroma u Nišu. Do Jagodine se brzo i lako stiže međunarodnim auto putem E-75 i međunarodnom železnicom kojom se srednja i centralna Evropa povezuju sa južnom Evropom i Azijom.

Prijatna klima i blago podneblje pružaju mogućnost korišćenja različitih turističkih sadržaja u toku čitave godine. Od letovanja i kupanja u Aqua parku, preko korišćenja obližnjih sportskih terena i trim staza, do ribolova i lova na divljač, kojim je ovaj kraj prebogat.

Grad i okolina mogu se pohvaliti mnogim kulturnim i sportskim sadržajima. U samom gradu, u Muzeju naivne i marginalne umetnosti nalazi se, na osnovu više kriterijuma, jedna od najznačajnijih zbirki ove vrste umetnosti u svetu. Pored ovog muzeja ističu se i zavičajni muzej grada Jagodine i muzej voštanih figura.

U bližoj okolini grada nalaze se prelepi manastiri koji pripadaju uglavnom moravskoj školi. Posetioci Hill Hotela mogu da obiđu manastire Ravanicu, Manasiju, Kalenić, Jošanicu i druge. Potrebno je pomenuti i Resavsku pećinu, poznatu po svojoj lepoti, kao i izletište Lisine sa čuvenim vodopadom u blizini pećine.

Bogata istorija i tradicija, na lep način su uklopljeni u modernu tursitičku ponudu grada, najpozantiju po Aqua parku, Zoološkom vrtu i Muzeju voštanih figura, koji se zajedno sa Hill Hotelom nalaze na obodu prelepo uređenog gradskog parka. Pomenuti park se prostire na površini od preko 5 hektara i zahvaljujući brojnim primercima listopadnog i zimzelenog drveća, svrstan je u kategoriju spomenika prirode pod zaštitom države.

Hill Hotel se graniči sa Aqua parkom, turističkim kompleksom koji čine ukupno sedam bazena od čega je jedan olimpijski, ekstremni tobogani, vodeni zamak za decu i drugi atraktivni sadržaji. Sa druge strane Hill Hotela je pomenuti gradski park koji, osim hladovine i mira stoletnih stabala, nudi i kulturne sadržaje u okviru letnje pozornice.

Pogledajte reportažu “Letnji vikend u Jagodini (Jagodina summer 2019)” u produkciji Auto tragač media team-a. Reportaža govori o turističkoj ponudi Jagodine i objašnjava put od ulaska u grad sve do samog turističkog kompleksa i Hill Hotela.

U reportaži se govori između ostalog i o sadržajima Hill Hotela, raznovrsnim uslugama koje nudi i izvanrednoj lokaciji, što sve zajedno čini Hill Hotel idealnim za boravak, odmor i relaksaciju.